Absolutely gorgeous



This is a renovation project of a family-type room of an apartment that was built 18 years ago.


Its plan (with a living room, dining room, kitchen and 3 person rooms) reflects the average family structure in Japan at that time.


This layout has since become out-of-date and has been largely replaced by the studio-type apartment with more spatial openness, reflecting changes in the make-up of the average family. We strove to reflect this social change in the project.


The unchangeable part of the structure of the building appears around the windows, like black patches around a panda’s eyes, by overlaying a contemporary and open layout onto the existing structure of the building.


architects: Schemata Architects / Jo Nagasaka + Toshiharu Ono
location: Mitaka, Tokyo Metropolis, Japan
function: condominium
construction: Tanaka Construction
total floor area: 75.30 m²
completion period: February 2005
photographs: Daici Ano

[ source ]

View original post


Make it infinite

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Hot Cella Productions

That's Pretty Much It

%d bloggers like this: